For ni år siden, da vores samfunds gamle "Lethality Assessment Protocol" var på plads (forgængeren til APRAIS), ringede Anna til 911, da hendes mand overfaldt hende fysisk. Da betjenten, der svarede på opkaldet, stillede Anna spørgsmålene om risikovurdering af LAP, svarede Anna "nej" til dem alle. Men betjentens observationer tydede på, at situationen var meget dødelig og forbandt Anna med Emerge. Emerge rakte ud, men Anna svarede aldrig. Hun var for bange til at sige noget, der kunne få hendes mand i problemer, af frygt for gengældelse. Næsten et årti senere ringede Anna igen til 911, da hendes mand overfaldt hende.

Denne gang, da en APRAIS-risikovurdering blev udført, vidste hun, at hun skulle være nærværende omkring alt det verbale, økonomiske, følelsesmæssige og fysiske overgreb, der fandt sted. Hun var ikke i tvivl om, at hendes mand var i stand til at følge op på sine trusler om at dræbe hende eller såre deres børn. Han beskylder hende ofte for at have en affære og bruger de våben, han har i hjemmet, til at true hende og deres børn.

Anna fortalte, at han cykler mellem at være venlig og undskyldende og at eksplodere i voldshandlinger. Denne gang, da Emerges tjenester blev tilbudt Anna, accepterede hun. I de sidste mange måneder har Anna regelmæssigt deltaget i støttegrupper gennem Emerges samfundsbaserede tjenester og rapporterer, at hun "lærer meget."

Anna har stadig mange barrierer for sikkerhed og selvforsyning foran sig. Hun bor midlertidigt sammen med et familiemedlem og har ikke været i stand til at finde et job eller et eget sted at bo. Anna beskæftiger sig også med Department of Child Safetys involvering i familien på grund af de overgreb, børnene var vidne til i hjemmet (som Emerge støtter hende med). Men Anna gør store fremskridt med at åbne op for det misbrug, hun har været udsat for, og den indvirkning, det har haft på hende og hendes børn. Noget, der ikke har været nemt for hende at gøre.

Hun er begyndt at arbejde gennem virkningerne af det traume, de alle har udstået, og har fortalt, at hun også gerne vil udforske terapi for hende og hendes børn. Mens Annas rejse til et liv fri for misbrug langt fra er slut, på grund af forbindelsen via APRAIS, behøver Anna ikke at gå denne rejse alene.