Skip to eusi

Program Atikan Lalaki

Lalaki ngagaduhan peran kritis dina ngeureunkeun panyiksa rumah tangga ngaliwatan komitmenna pikeun sareng kalibet dina ngawangun kaamanan di komunitas urang. Program Atikan Lalaki Emerge milari lalaki dina paguneman anu bermakna ngeunaan cara kakuatan sareng kaistiméwaan tiasa ngalangkungan masalah panyiksa sareng kekerasan di komunitas urang. Kami yakin pisan yén paguneman ieu tiasa nyababkeun urang ngawangun kasalametan pikeun anu salamet di komunitas urang ku cara nanyakeun ka lalaki pikeun ngajaga dirina sareng batur anu nanggungjawaban kana pilihan sareng tingkah paripolahna. 

Jalur pikeun akuntabilitas babarengan ieu nyaéta dina milarian lalaki anu daék mimiti nalungtik cara-cara anu aranjeunna kapangaruhan, sareng dianggo, nyiksa sareng ngendalikeun kabiasaan dina kahirupanna sorangan.

Ngagunakeun pangalaman urang nyalira ku kakuatan sareng kontrol salaku alat diajar dianggo pikeun ngembangkeun basa, prosés sareng mékanisme anu umum pikeun tanggapan anu tiasa nyiapkeun lalaki pikeun ngadukung lalaki anu sanés di komunitas urang dina ngungkulan masalah penganiayaan rumah tangga. 

Program Atikan Lalaki nyiapkeun lalaki pikeun nampi tanggung jawab pikeun pilihanna pikeun ngagunakeun tingkah laku anu nyiksa sareng ngendalikeun sareng pasangan sareng jalma anu dipikacinta, ngeureunkeun panyiksa sareng mingpin paguneman ngeunaan masalah nyiksa rumah tangga sareng lalaki sanés di masarakat. Lalaki anu miluan program sumping ka kelas ku cara anu béda-béda, aya anu ditéwak sareng aya anu nyalira; éta mangrupikeun tujuan tina kelas pikeun nguatkeun yén masalah panyalahgunaan rumah tangga tiasa diterapkeun pikeun sadaya lalaki.

Daptar dina Program Atikan Lalaki

Muncul ngagunakeun kurikulum "Men at Work" anu dikembangkeun sareng dilaksanakeun ku organisasi, Men Stopping Violence. Kurikulum mangrupikeun program terstruktur kalayan minimal 26 kelas; Nanging, tiasa diperpanjang dumasar kana kabutuhan masing-masing. Kanggo inpormasi lengkep, baca di handap sareng telepon (520) 444-3078 atanapi email mensinfo@emergecenter.org

Program patepung saminggu sakali salami dua jam sareng salami sahenteuna 26 minggu.

Aya sababaraha rupa alesan yén lalaki ngalaksanakeun program ieu.

Seueur jalmi-jalmi anu ngagabung kana program ieu kusabab aranjeunna hoyong diajar perkawis masalah kaistiméwaan lalaki sareng diajar kumaha ngajengkeun pikeun kaamanan awéwé. Sababaraha lalaki aya dina program ieu kusabab pasanganna masihan aranjeunna ultimatum: yén aranjeunna kedah kéngingkeun bantosan atanapi hubungan éta bakal bérés. Sababaraha lalaki ngagabung sabab hoyong diajar kumaha nyandak kapamimpinan di komunitasna ngeunaan masalah kekerasan lalaki. Sababaraha lalaki gabung kusabab aranjeunna aub dina sistem kaadilan kriminal, sareng hakim atanapi perwira masa uji coba meryogikeun aranjeunna ngalangkungan program pendidikan salaku akibat tina pilihan kasar aranjeunna. Lalaki anu sanés aya dina program ieu sabab ngan saukur terang yén aranjeunna parantos nyiksa atanapi henteu hormat dina hubunganna sareng aranjeunna terang yén aranjeunna peryogi bantosan.

Paduli alesan yén lalaki asup kana program, padamelan anu urang laksanakeun sareng katerampilan anu urang pelajari sadayana sami.

Rapat lumangsung dinten Senén sareng Rebo sonten. Pikeun veteran anu didaptarkeun dina sistem kasehatan Urusan Samaun, program ogé ditawarkeun di rumah sakit VA dina dinten Salasa siang sareng dinten Kemis sonten. Pikeun kahareup, grup ieu lumangsung sacara ampir liwat Zoom.

Ayeuna aya rapat inpormasi dina dinten Jumaah énjing kadua unggal bulan ti jam 10 énjing ka 12 sonten kanggo kelompok komunitas Senén sareng Rebo.

Sesi inpormasi pikeun para veteran aya dina Jumaah kahiji unggal bulan ti 1:30 sonten dugi ka 3:00 sonten.

Pikeun ngiringan atanapi kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan salah sahiji sési inpormasi ieu, telepon (520) 444-3078 atanapi email mensinfo@emergecenter.org