Skip to eusi

Mikawanoh Tanda Panyalahgunaan

Ngidentipikasi taktik kasar nalika hubungan karasaeun henteu séhat atanapi henteu aman tiasa ngaraos lieur sareng luar biasa. Tanda peringatan tiasa janten jelas iraha waé dina hubungan: sababaraha tanggal munggaran, komitmen jangka panjang, atanapi upami aranjeunna nikah.

Bendéra beureum di handap mangrupikeun indikator yén hubungan atanapi tiasa janten nyiksa. Sacara mandiri, ieu panginten henteu janten indikator anu kuat. Nanging, nalika sababaraha hal ieu lumangsung dina kombinasi, éta tiasa janten prediksi panyiksa rumah tangga, anu Emerge ngahartikeun salaku pola perilaku paksaan anu tiasa kalebet panggunaan atanapi ancaman kekerasan sareng pikasieuneun pikeun tujuan meunang kakuatan sareng kontrol leuwih jalma séjén.  Nyiksa rumah tangga tiasa fisik, psikologis, séks atanapi ékonomi.

Nétélakeun ka pasangan kumaha gaya rambutna, naon anu dianggo, keukeuh ngiringan pasangan pikeun janji, janten ambek pisan upami pasanganna telat atanapi henteu sayogi

Ngagaduhan ekspektasi anu teu réalistis tina kamampuan, ngantunkeun hukuman anu parah teuing.

Nyarios teu hormat ka pasangan, henteu sopan ngantosan staf, mikir yén aranjeunna atanapi kalakuan langkung unggul ti batur, ngalemahkeun batur, sacara lahiriah henteu hormat ka batur anu béda latar sosialna, agama, ras, jst.

Ngagaduhan sejarah kekerasan dina hubungan anu parantos kalangkungan mangrupikeun prédiksi kekerasan dina hubungan anu bakal datang.

Monopolisasi waktos pasangan, sabotase hubungan pasangan sareng kulawarga / réréncangan, nelepon / nga-sms pikeun mariksa pasangan.

Ngayakeun ayunan perasaan anu ngabeledug (tina bagja janten sedih janten ambek janten bungah dina waktos anu singget), ngagorowok sareng ngarobih hal-hal minor, henteu mikirkeun akibat tina tindakan.

Nunjukkeun kapamilikan anu kaleuleuwihi, lungsur ku teu disangka-sangka, gaduh babaturan "awas" ka pasangan, nuduh pasangan anu ngagoda batur, nyieun alesan pikeun kalakuan timburu ku nyatakeun éta "kusabab cinta."

Nyingkahan tanggung jawab pikeun tindakan, nyalahkeun batur pikeun masalah sareng perasaan, nolak atanapi ngaminimalkeun kalakuan anu nganyenyeri sareng / atanapi telenges, ngajantenkeun pasangan ngarasa tanggung jawab pikeun penganiayaan anu kajantenan

Ngadorong pasangan pikeun ngalakukeun hubungan gancang, buru-buru pindah, nikah, atanapi gaduh murangkalih sateuacan pasanganna siap.

Nyarios hal-hal sapertos: "Kuring bakal bunuh diri upami anjeun ngantunkeun kuring," atanapi, "upami kuring henteu tiasa gaduh anjeun, moal aya anu bakal." Ngaleungitkeun ancaman ku koméntar sapertos: "Kuring ngan ukur lulucon / sanés hartosna éta."

Ngaharepkeun pasanganna janten sampurna sareng nyumponan sadayana kabutuhna, atanapi akur kana peran gender anu kaku, atanapi ngaraos yén kabutuh aranjeunna sateuacan kabutuhan pasanganna.

Gaduh susunan aturan sareng ekspektasi anu béda pikeun pasanganna sareng diri nyalira.

Pasangan anu salah tina ngalakukeun hubungan séks, nunjukkeun saeutik perhatian naha pasangan hoyong atanapi henteu hoyong séks.