Скокни до содржината

На Емгер

Ние веруваме...

Заедно, можеме да изградиме заедница каде

секоја индивидуа живее без злоупотреба.

Leighann-blackwood-QSY8k6nDapo-unsplash (1)
Брајан-Патрик-Тагалог-JedARmGXy2w-Unsplash (1)

Пронајдете опции

Ако се чувствувате небезбедни или се плашите во вашата врска, дознајте повеќе за ресурсите што ви се достапни.

100
ПОВИКИ

до повеќејазичната, 24-часовна телефонска линија „Еменџ“. 

100
ЧЛЕНКИ НА ЗАЕДНИЦАТА

добиени
заедница
услуги.

0
СЕМЕЈСТВА

добиени
поддршка создавање на
нов дом.

Во фискалната година 2019-2020, Центарот „Емџер“ против домашна злоупотреба обезбеди критични услуги како што се интервенции во криза, планирање на безбедноста и засолништа за итни случаи за поддршка на семејствата додека ги обновуваа своите животи. 

Која е нашата улога во поддршката на членовите на заедницата кои доживуваат злоупотреба?

Во Тусон, насилството ќе заврши кога сакаме да заврши, како заедница. Долг е патот и сите имаме различни улоги и различни места за почеток. За да дознаете како можете да направите значајно влијание, започнете со прелистување на нашите 'Одговорете на повикот'оддел за информации за тоа како да се биде активен дел во решавањето на основните причини за домашна злоупотреба на индивидуално ниво, во нашите семејства и во заедниците во кои припаѓаме.

Поединци и семејства заслужуваат да го задржат своето достоинство. Да се ​​има пристап до основни предмети како што се тоалети, средства за хигиена и основни средства за живеење се последното нешто за што треба да се грижи човекот во криза. Тие се исто така клучни за процесот на обнова на животот и наоѓање начин за преживување на кризата како резултат на доживување на домашна злоупотреба. Додека поединците и семејствата се фокусираат на заздравување, можеме да помогнеме да се осигурат дека нивните основни потреби се исполнети.

 

ПОГЛАВЈЕ СО ГЛАСНИК

Инвестирајте го вашето време, вештини, таленти и страст со нас. Враќањето е немерливо!

Како волонтер во пурпурна лента, ќе придонесете во нашата мисија да обезбедиме можност да создаваме, одржуваме и славиме живот ослободен од злоупотреба. Нашата волонтерска програма се состои од многу различни можности, вклучително и индиректни и директни услуги.

Дознај повеќе 

Групите на заедницата, малите и големите бизниси и корпоративните партнери се клучни за поддршка на нашата работа. Вашите подароци, вашето време и вашата поддршка се од клучно значење за поддршка на преживеаните во нашата заедница.  

ФАНДАРЕРИ ЗА ЗАЕДНИЦИ

Спортски можности

БАРАЈТЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈА